Makyaj çantalarının olmazsa olmazı: rujlar. Hatta yaptığımız makyajın tamamlayıcı unsuru. Sezonun öne çıkan renklerini makyajda en çok dudak ve gözlerde gösterebiliriz. Özellikle dudaklarda 90’lar trendlerinin geri dönüşüyle ​​birlikte mat görünümler yerini daha parlak ve canlı renklere bırakıyor. Hatta dudak kalemi ve kahverengi parlatıcı ile çekici dudaklara sahip olabilirsin. Bunların dışında renkli ve cesaret gerektiren rujlar da ön planda olacak. Kışın çok tercih edilen bordo ruj daha koyu haliyle yazın makyaj çantamızda yerini alacak. O halde yazın popüler olacak ruj renklerine gelin beraber bir göz atalım.

Ten Rengi Parlak Dudaklar

Parlatıcılar bu senenin en popüler makyaj ürünlerinden. Mat rujları raflara kaldırıp makyaj çantanda bu ürüne yer açmalısın çünkü bu yaz olmazsa olmazlardan… İster en sevdiğin rujun üzerine sür, ister nude ve ışıltılı bir parlatıcıyı tek başına kullan. Seçim senin. Ama unutmaman gereken bir şey daha var. Benim gibi dudak kalemine alışık değilsen ufak ufak bu düşünceye kendini alıştırsan iyi olur çünkü parlatıcıların vazgeçilmez ekürisi olacaklar. Hailey Bieber gibi kahverengi bir kalemle dudak çizgini belirginleştir ve biraz daha koyu bir parlatıcı ile günlük makyajını tamamla.

Koyu Renk Rujlar

Dudaklarının ön planda olmasını mı istiyorsun? Kış aylarının favorisi ve vazgeçilmezi koyu kırmızı ve bordo rujlar ile bu mümkün. Evet, bu renklerle dikkat çekmek garanti. Genellikle yazın tercih edilmeyen bu tonlar 2023 yazında sıkça tercih edilecek gibi duruyor. Ama tabii bunlar sürmesi riskli olan tonlar. Dudaklar koyu tonlarda kurur, çatlak görünebilir. Bunların olmaması için öncelikle hafif bir peeling ile dudakları ovmalı sonrasında da nemlendirici veya ruj bazı sürmelisin. Bu işlemlerin ardından koyu renk rujunu gönül rahatlığıyla sürebilirsin. Kısacası ne yapıp edip makyaj çantana bir tane de olsa bu tonlarda bir ruj eklemelisin.

Cesur Renkler

Gelelim cesur renklere… Evet, bu yaz dikkat çekici renkleri oldukça sık göreceğiz. Garipseme, çünkü sen de kullanmak isteyebilirsin bu renkleri. Çarpıcı renklerdeki far ve eyeliner’lardan sonra dudaklar da fazlasıyla renkleniyor. Neler mi bu renkler? Metalik gümüş rujlar, turuncu, sarı, neon renkler… Evet, bunların hepsi sürmesi cesaret gerektiren renkler. Ufak bir tavsiye de eklemek isterim. Eğer bu renklerde bir ruj kullanacaksanız ten ve göz makyajınızı yok denecek kadar az yaptın. Aksi taktirde oldukça abartılı bir görünüm ortaya çıkar.